Złoto Ameryki
Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica. Kompozycja stworzona i przygotowana specjalnie dla profesjonalnych baristów. Dzięki tradycyjnemu paleniu na sposób włoski zachwyca wyjątkowym, głębokim smakiem i intensywnym aromatem. Idealna do profesjonalnych ekspresów ciśnieniowych.
Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (100%) z Ameryki Południowej.

Smak słońca zaklętego w ziarnach
Ziarna kaw VASPIATTA Gold Barista pozyskiwane są ze sprawdzonych źródeł i cechują się najwyższymi parametrami jakości. Zrodzone na żyznych polach plantacji lokalnych farmerów Ameryki Południowej ziarna poddawane są skrupulatnej selekcji i kontroli – poczynając od zbiorów, po obróbkę surowego ziarna i jego palenie. Wysokie parametry screenu i jakości ziaren dają doskonałą podstawę dla wyjątkowego profilu smakowego kompozycji.
Gęsty i kompleksowy profil smakowy oraz pełne body i aromatyczne nuty satysfakcjonują wytrawnych smakoszy tego naparu.

Sekret w metodzie
Doskonały surowiec to dopiero początek naszej przygody z tworzeniem wyśmienitych kaw. Niezwykle ważne jest również staranne palenie tradycyjnym sposobem włoskim. Dzięki synergii tych czynników uzyskujemy kawę, która urzeka zachwycającym, głębokim smakiem i intensywnym aromatem.

Specjaliści od włoskiej roboty
Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie nadaje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.
Tak przygotowana Arabica idealnie sprawdza się parzona w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Sposób parzenia
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.
