Idealny smak kawy
W BLUE ORCA COFFEE szczególny nacisk kładziony jest na naturalny charakter kawy. Dlatego też ziarna wypalane są w stopniu średnim, zgodnie ze standardami SCA, a nad ich jakością czuwa Scott Rao, będący jednym z największych autorytetów w tej dziedzinie.
W przypadku blendu Salvador Fazenda Roja ziarna zostały wypalone nieco mocniej na stopień średni+. Ten proces nadaje ziarnom nieco ciemniejszy brązowy kolor, zachowując jednocześnie ich suchą i matową strukturę, co pozwala zachować ich wyjątkowość. Dzięki temu podejściu uniknięto goryczy oraz akrylamidu na powierzchni ziaren, co sprawia, że kawa jest niezwykle delikatna i wypełniona naturalnymi aromatami.
![Kawa ziarnista BLUE ORCA COFFEE COFFEE Salvador Fazenda Roja 1kg (Rzemieślnicza) (Speciality) naturalny charakter stopień wypalania](/media/cache/resolve/filemanager_original/images/descriptions/images/62/6209730/storage_app_opisy2_blueorcacoffee_700366/kawa_blue_orca_1.jpg)