Herbata BLACK TEA WITH MORINGA, PAPAYA & SOURSOP to wyjątkowe połączenie czarnej herbaty z egzotycznymi owocami. Ta oryginalna kombinacja smaków i aromatów jest niezapomnianą podróżą dla naszych zmysłów. Niesamowite połączenie powyższych, niezwykle cennych składników ma bardzo pozytywny wpływ na nasz cały organizm: wywar korzystnie wpływa na na odporność naszego całego układu immunologicznego.
Herbata zapakowana w ekskluzywny kartonik z ciekawymi wytłoczeniami. W kartoniku znajduje się 25 pięknie zdobionych papierowych saszetek (każda saszetka zwiera 2 gramy najwyższej jakości herbaty).
Masa netto: 50 g (25x2g)
Skład: czarna herbata cejlońska BOPF, moringa, kawałki papai, aromat flaszowca miękkociernistego
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Gatunek: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings) to herbata, której liście są równomiernie i drobno pocięte. Nie zawiera pączków.
Czarna herbata cejlońska:
Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdniecie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: regon pochodzenia herbaty, plantacja, czas, zbiór czy stopień zwiędnięcia.
Czarne herbaty Cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Dzięki zawartości teiny, teobrominy i teofiliny napar wspaniale rozjaśnia umysł, poprawia nastrój i pomaga w koncentracji.
Sposób przygotowania:
Do filiżanki włożyć 1 saszetkę herbaty i zalać świeżym wrzątkiem (100ºC). Parzyć 3-5 minut.
Przydatne wskazówki:
Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość naparu. Gotuj w czajniku zawsze świeżą wodę, nie parz herbaty już raz przygotowaną wodą.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.