Zrębki wędzarnicze z drzewa olchowego dedykowane do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, ryb, jagnięciny i dziczyzny. Dzięki tym zrębkom potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny brązowowiśniowy kolor. W 100% naturalne drewno z olchy, z terenów ekologicznie czystych. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących. Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania. Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd przyrządzanej wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, dziczyzny oraz ryb. Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%. Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla. Klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (6-8 mm) zrębki nadają się zarówno do wędzarni dużych, jak i małych. Ilość zrębków w opakowaniu (450 g) wystarczy na kilka godzin dymienia (w zależności od używanego sprzętu) - bez obaw, że zabraknie ich podczas przygotowywania Twoich ulubionych dań.