Zrębki BROWIN 780832 Czereśnia 450 g

8,99

Cena jednostkowa:

19,98 zł/kg

Najszybsza dostawa:

w sobotę26.04.2025

Zamów telefonicznie 22 122 33 00
Rodzaj Zrębki Przeznaczenie Do grillowania, Do wędzenia
Waga [kg] 0.45 Kod produktu 1021498

Naturalne, wysokiej jakości zrębki z czereśni, idealne do wędzenia i grillowania wszystkich podstawowych rodzajów mięs oraz ryb. Dzięki ich odpowiedniemu dawkowaniu i wyżarzaniu, proces przygotowania potraw będzie prowadzony profesjonalnie, a gotowe dania zyskają odpowiedni aromat, smak i wygląd. Zalety tych zrębków doceni każdy miłośnik pysznych wędzonek i dań z grilla - mogą być stosowane zarówno w małych, jak i dużych wędzarniach, także w zestawie z generatorem dymu. Optymalna zawartość wody zapewnia łatwe rozpalanie zrębków i skuteczne wytwarzanie dymu wędzarniczego.

 

Zastosowanie:

 

Zrębki wędzarnicze czereśniowe - dedykowane do użycia w procesie wędzenia oraz grillowania drobiu, wołowiny, wieprzowiny i ryb. Dzięki tym zrębkom potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, a także atrakcyjny złocistoczerwony kolor.

 

Zalety produktu:

 

- W 100% naturalne drewno czereśniowe z terenów ekologicznie czystych. Zrębki są wolne od związków impregnujących i konserwujących, nie zawierają frakcji pylących.

 

- Pozwalają uzyskać profesjonalne efekty w procesie wędzenia i grillowania.

 

- Zapewniają doskonały aromat, smak i wygląd przyrządzanego drobiu, wołowiny, wieprzowiny oraz ryb.

 

- Charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%.

 

- Bezpieczne, czyste, starannie przygotowane - wysokiej jakości produkt, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających miłośników wędzonek i dań z grilla.

 

Klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (6-8 mm) zrębki nadają się zarówno do wędzarni dużych, jak i małych.

 

Sposób użycia:

 

- Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułóż dwucentymetrową warstwę zrębków - nie umieszczaj ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. By zrębki wykorzystać jak najbardziej ekonomicznie, można je lekko zwilżyć wodą, co ułatwi wytworzenie się większej ilości dymu. Grill przykryj pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).

 

- Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni, jaką dysponujesz, zrębki umieść w generatorze dymu lub w samej wędzarni - w miejscu do tego przeznaczonym, ewentualnie w palenisku - wokół żarzącego się drewna.

Rodzaj Zrębki
Przeznaczenie Do grillowania, Do wędzenia
Cechy Atrakcyjny złocistoczerwony kolor potrawy, Potrawy zyskają odpowiedni, pożądany aromat i smak, W 100% naturalne drewno czereśniowe
Waga [kg] 0.45
Nazwa BROWIN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SP.K.
Ulica i numer budynku Pryncypalna
Kod pocztowy 93-373
Miasto Łódź
Adres elektroniczny [email protected]
Informacje o bezpieczeństwie Pobierz
Nazwa producenta/importera BROWIN

Zostań łowcą okazji
i zapisz się na nasz newsletter!