Schowek
×Znajdź produkty podobne
×Klasa energetyczna
×Zadaj pytanie
×Galeria
××Rodzaj | Zrębki | Przeznaczenie | Do wędzenia |
Waga [kg] | 5 | Kod produktu | 1056476 |
Zrębki wędzarnicze olchowo-bukowe świetnie nadają się do wędzenia oraz grillowania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor.
Charakterystyka produktu:
- pochodzą z naturalnego drewna olchowego i bukowego (70 % olcha i 30% buk) z terenów ekologicznie czystych.
- doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny,
- charakteryzują się optymalną zawartością wody - poniżej 11%,
- klasa 8 (frakcja średnia) - dzięki swojemu rozmiarowi (od 6 do 8 mm) idealnie nadają się zarówno do wędzarni małych, jak i dużych,
- do użycia przy grillowaniu i wędzeniu.
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
Rodzaj | Zrębki |
Przeznaczenie | Do wędzenia |
Cechy | Drewno bukowe, Drewno olchowe |
Waga [kg] | 5 |
Nazwa producenta/importera | BROWIN |