Karma z jagnięciną charakteryzuje się wysoką strawnością pełnowartościowego białka oraz kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6. Jagnięcina stanowi cenne źródło żelaza i miedzi – składników mineralnych podnoszących odporność organizmu. Składniki te są też odpowiedzialne za prawidłową funkcję krwi i układu krążenia.
Skład:
jagnięcina 30% (wątroba, mięso, serca), kurczak 25% (wątroba, mięso, żołądki, skórki), wieprzowina 20% (płuca, mięso, nerki), rosół, jaja 5%, marchew 2%, substancje mineralne, drożdże piwne suszone 0,2% (zawierające prebiotyki: MOS oraz beta-glukany), olej z łososia 0,15%, olej lniany 0,1%, nasiona babki płesznik 0,1%, jukka Mojave 0,02%.
Składniki analityczne:
białko surowe: 11%, tłuszcz surowy: 7%, popiół surowy: 2%, włókno surowe: 0,9%, wilgotność: 78%, wapń: 0,3%, fosfor: 0,2%.
Dodatki: dodatki dietetyczne/kg:
Witamina D3 – 450 IU, Witamina E – 40 mg, Cynk (tlenek cynku) – 30 mg, Mangan (tlenek manganu (II)) – 2 mg, Miedź (siarczan miedzi (II), pentahydrat) – 0,4 mg, Jod (powlekany, granulowany, bezwodny jodan wapnia) – 0,3 mg.