Pasta do zębów GC Tooth Mousse Wanilia 35 ml z biodostępnym wapniem i fosforanami, bez fluoru, nazywana również płynnym szkliwem. Wzmocnij zęby, dostarczając minerałów (wapń, fosforan) obecnych w Recaldent (CPP-ACP). Można ją stosować poniżej 6 roku życia, ponieważ nie zawiera fluoru. Znosi nadwrażliwość zębów. Daje dodatkową ochronę, zwłaszcza przed atakami kwasów. Dostępna jest w 5 pysznych smakach.
Naturalna obrona przed próchnicą dla pacjentów, którzy: mają niskie lub średnie ryzyko próchnicy; cierpią na zmiany typu „białe plamy”; odczuwają nadwrażliwość przed i po wybielaniu zębów; poddały się profesjonalnym zabiegom, takim jak skaling lub czyszczenie korzeni; dla dzieci poniżej szóstego roku życia.
Po nałożeniu Tooth Mousse na powierzchnię zębów cząsteczka CPP-ACP wiąże się z biofilmem, płytką nazębną, bakteriami, hydroksyapatytem i otaczającą tkanką miękką. Pasta dostarcza Recaldent™ Casein Phosphopeptyd – amorficzny fosforan wapnia. Hamuje demineralizację szkliwa i indukuje remineralizację. Zmniejsza nadwrażliwość poprzez zamykanie otwartych kanalików zębinowych. Zapobiega powstawaniu próchnicy początkowej dzięki właściwościom przeciwpróchnicowym. Cofa zmiany w postaci białych plam. Pyszne smaki stymulują przepływ śliny, co zwiększa skuteczność CPP-ACP.
Recaldent™ pochodzi z białka mleka, kazeiny. Od wielu lat wiadomo, że mleko i jego pochodne działają ochronnie na zęby. Badania wykazały, że za tę aktywność odpowiada część białka kazeiny zwanego fosfopeptydem kazeiny (lub CPP), które przenosi jony wapnia i fosforanu w postaci amorficznego fosforanu wapnia (lub ACP). Tooth Mousse, pierwszy produkt do użytku profesjonalnego zawierający kompleks CPP-ACP (Recaldent™), to idealny system dostarczania biodostępnych jonów wapnia i fosforanów. CPP-ACP został opracowany w Szkole Nauk Stomatologicznych na Uniwersytecie w Melbourne w stanie Wiktoria w Australii. Recaldent™ jest znakiem towarowym używanym na podstawie licencji. Recaldent™ (CPP-ACP) pochodzi z kazeiny mleka. Nie stosować u pacjentów z alergią na białka mleka i/lub hydroksybenzoesany.