Zgrzewarka próżniowa firmy CASO – profesjonaliści wśród systemów pakowania próżniowego...
Wyjątkowo wydajny, szczególnie próżniowo zapakowany Dzięki profesjonalnej zgrzewarce próżniowej firmy CASO żywność "pod próżnią" pozostaje świeża do 8 razy dłużej – całkowicie naturalnie bez konserwantów. Cenne aromaty, witaminy i minerały Twoich potraw pozostają przy tym niezawodnie chronione. Odkryj zalety innowacyjnych systemów pakowania próżniowego, które w różnych wersjach oferują wiele możliwości na nowo definiowania przyjemności i świeżości.
Cechy szczególne VacuChef 77:
Kompaktowa przemysłowa zgrzewarka próżniowa z mocną pompą z podwójnym tłokiem (77 l/min.) Idealnie nadaje się do utrzymania świeżości, porcjowania i marynowania żywności. Podwójny szew spawalniczy (2 x 2,5 mm) do worków o szerokości do 29 cm, prawie 100% próżniowa obudowa i komora z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Z wbudowanym uchwytem zaciskowym do worka do bezpiecznego pozycjonowania worka w komorze próżniowej. Wymiary komory (szer. x wys. x gł.): 300 x 115 x 350 mm, pojemność komory: ok. 11 litrów. Możliwość pakowania próżniowego również poza urządzeniem z workami strukturalnymi, aby np. przetwarzać większe produkty spożywcze. Zamknięta komora próżniowa z wypukłą i przezroczystą pokrywą z pleksiglasu. Cyfrowy wskaźnik procesu próżniowego i spawania, ręczny wskaźnik ciśnienia, regulowany czas pakowania próżniowego i spawania
Silne funkcje i kompaktowa konstrukcja
Nasza zgrzewarka próżniowa VacuChef 77 przekonuje nie tylko solidnym i wysokiej jakości wzornictwem ze stali nierdzewnej, ale również innowacyjnymi funkcjami. Profesjonalna pompa próżniowa o pojemności -77 l/min. – 4,5 m³/h i prawie 100% próżnia zapewniają najlepsze rezultaty. Dzięki wbudowanemu manometrowi oraz cyfrowemu wyświetlaczowi procesu gwarantowana jest wyjątkowo łatwa obsługa i sterowanie.
Pakowanie próżniowe płynów
Szczególną mocą zgrzewarki próżniowej jest pakowanie próżniowe cieczy. Nasz VacuChef 77 bez problemu próżniowo pakuje żywność, która ma wyjątkowo dużą zawartość płynów. Jest to korzystne nie tylko w przypadku sosów i zup, ale również w przypadku produktów spożywczych, które np. soki mięsne lub marynaty zawierające olej. Dzięki podwójnemu spoinowi worki są ponadto wyjątkowo bezpiecznie zamykane.
Idealne przygotowanie Sous Vide
Sous Vide – gotowanie "pod próżnią" to wyjątkowo delikatny i bezpieczny dla produktu proces gotowania mięsa, ryb, warzyw i wielu innych. do gotowania w niskiej temperaturze. Podczas gotowania w worku próżniowym zachowany zostaje naturalny smak potraw oraz cenne witaminy i składniki odżywcze, a mięso lub ryby stają się delikatne i soczyste. Dzięki naszemu VacuChef 77 możesz optymalnie przygotować swoje produkty do gotowania sous vide.
Pakowanie próżniowe w szkle
Wiele produktów spożywczych można szczególnie dobrze wkręcać w śruby lub przechowywać słoiki na przetwory. Dzięki zgrzewarce próżniowej firmy CASO można ją ponownie zamknąć w ciągu kilku sekund. Niezależnie od tego, czy marmolada, pesto, mus jabłkowy czy marynata, trwałość psujących się produktów spożywczych jest znacznie zwiększona.
Możliwość pakowania próżniowego z workiem strukturalnym i uszczelką
Podczas pakowania próżniowego poza komorą należy zawsze używać strukturalnych worków foliowych, do pakowania próżniowego wewnątrz komory próżniowej nie są potrzebne żadne strukturalne worki foliowe. Do pakowania próżniowego można używać również niedrogich, gładkich woreczków foliowych (woreczek z uszczelką krawędzi).