Odkryj smakowite przepisy
Czekoladowe Macchiato
- 20 ml sosu MONIN Dark Chocolate
- 160 ml spienionego mleka
- 30 ml espresso (1 porcja)
Do wysokiej szklanki dodaj porcję sosu, mleko i espresso lub przygotuj latte w ekspresie automatycznym. Wymieszaj przed podaniem.
Kakao Dark Chocolate
- 30 ml sosu MONIN Dark Chocolate
- 200 ml mleka
Do małego rondelka przelej mleko i zagotuj je, następnie dodaj sos MONIN Dark Chocolate. Całość wymieszaj i przelej do wysokiej szklanki. Opcjonalnie możesz udekorować napój bitą śmietaną i kawałkami świeżej gruszki.
Naleśniki Dark Chocolate
- sos MONIN Dark Chocolate
- 3 naleśniki
- 150 gramów sera twarogowego półtłustego
- 60 gramów gęstego jogurtu naturalnego
- 10 gramów cukru
Do miski przełóż twaróg, dodaj jogurt naturalny i cukier, opcjonalnie zamiast cukru możesz dodać 10 ml syropu MONIN Vanilla. Całość wymieszaj. Następnie wyłóż pierwszego naleśnika na płaski talerz, dodaj porcję przygotowanego twarożku i składaj naleśniki na pół. Na koniec dodaj ulubione owoce sezonowe i całość polej sosem MONIN Dark Chocolate wedle uznania.
