Naczynia do pieczenia ze szkła TERMISIL są multifunkcjonalne. Naszych naczyń można używać w piekarnikach oraz w zmywarkach. Każde naczynie składa się z pokrywy i spodu, który można wykorzystać również jako jednoczęściową brytfannę. Eleganckie wzornictwo i unikatowe cechy szkła borokrzemowego (wytrzymałość, odporność na wysokie i niskie temperatury) powodują, że w naszych naczyniach można serwować na stół potrawy prosto z piekarnika, a następnie umieszczać je w lodówce lub zimą – na balkonie. W naszej ofercie znajdują się dwie podstawowe linie żaroodpornych naczyń do pieczenia ze szkła borokrzemowego CLASSIC oraz GRILL & DROP. Szkło TERMISIL, z którego wykonane są nasze naczynia, nie zawiera kadmu i ołowiu, nie przechodzi smakiem ani zapachem przechowywanej w nich żywności. Szkło TERMISIL jest trwałe – dzięki czemu nasze naczynia są nabytkiem na lata. Nasze naczynia pozytywnie przechodzą testy na odporność termiczną co najmniej 180 ֯C zgodnie z normą Europejską EN 13 834.