Filiżanka Pełna Tradycji
Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz selekcjonowanych kaw naturalnych. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.
Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (80%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (20%) z Azji.

Źródło smaku
Tworząc kompozycje ziaren VASPIATTA Professional Barista poszukujemy idealnie dopełniających się nut smakowych, by napar był intrygujący i dostarczał niezapomnianych doznań.
Odmiany kaw o różnorodnym pochodzeniu geograficznym: andyjska SHB, brazylijska Arbica Santos, Sidamo Ethiopia oraz Robusta G1 z Wietnamu tworzą napar o bogatym profilu sensorycznym. Pełne body, nuty toffi, karmelu, ciemnej czekolady z wyczuwalną dominantą owoców z konfiturowym akcentem, to tylko krótka charakterystyka tej złożonej kawy.

Jakość ziaren to podstawa dobrego naparu
Wszystkie odmiany kaw wchodzących w skład mieszanki zbierane są ręcznie, stąd jej wysoka jakość. Pozyskane przez lokalnych farmerów ziarna są starannie selekcjonowane, a następnie pieczołowicie przetwarzane metodami podkreślającymi nuty smakowe właściwe dla danych odmian.

Specjaliści od włoskiej roboty
Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.
Tak przygotowane ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Sposób parzenia
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.
