Kawa ziarnista VASPIATTA Professional Barista 1 kg

Produkt chwilowo niedostępny
Produkt
chwilowo niedostępny
Powiadom mnie, jeśli produkt będzie dostępny.
Twój adres email został dodany!
Wystąpił błąd, spróbuj ponownie później


Tutaj dowiesz się, jak chronimy Twoje dane.

Aromat Bardzo intensywny Ilość arabiki w mieszance 80%
Rodzaj Kawa ziarnista Typ Crema
Waga [kg] 1 Kod produktu 890272
Wypalane tradycyjnym sposobem włoskimNuty toffi, karmelu i ciemnej czekolady
Filiżanka Pełna Tradycji

Ekskluzywna mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz selekcjonowanych kaw naturalnych. Umożliwia zaparzanie najwyższej jakości naparów w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych. Zastosowano palenie włoskie, by napar miał tradycyjny smak i aromat.

Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (80%) z Ameryki Południowej i kaw naturalnych (20%) z Azji.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Ogólny Wygląd
Źródło smaku

Tworząc kompozycje ziaren VASPIATTA Professional Barista poszukujemy idealnie dopełniających się nut smakowych, by napar był intrygujący i dostarczał niezapomnianych doznań.

Odmiany kaw o różnorodnym pochodzeniu geograficznym: andyjska SHB, brazylijska Arbica Santos, Sidamo Ethiopia oraz Robusta G1 z Wietnamu tworzą napar o bogatym profilu sensorycznym. Pełne body, nuty toffi, karmelu, ciemnej czekolady z wyczuwalną dominantą owoców z konfiturowym akcentem, to tylko krótka charakterystyka tej złożonej kawy.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Kompozycja
Jakość ziaren to podstawa dobrego naparu

Wszystkie odmiany kaw wchodzących w skład mieszanki zbierane są ręcznie, stąd jej wysoka jakość. Pozyskane przez lokalnych farmerów ziarna są starannie selekcjonowane, a następnie pieczołowicie przetwarzane metodami podkreślającymi nuty smakowe właściwe dla danych odmian.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Ziarna
Specjaliści od włoskiej roboty

Nasza produkcja zlokalizowana jest w Polsce, tak aby ziarno miało szansę dotrzeć do Państwa w jak najkrótszym czasie. Dzięki wykwalifikowanym specjalistom, stosowane przez nas palenie włoskie daje ziarnom ostateczny aromat i profil smakowy.

Tak przygotowane ziarno odmian Arabica i Robusta idealnie sprawdza się parzone w profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Włoskie Palenie Ziaren
Sposób parzenia

Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 8-9 g zmielonej kawy. Kawę wsypać do sitka kolby i ugnieść tamperem. Usunąć resztki kawy z krawędzi kolby, a następnie szczelnie umieścić kolbę w grupie. Uruchomić ekspres. Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C.

Kawa Ziarnista VASPIATTA Professional Barista - Sposób Parzenia
Aromat Bardzo intensywny
Dedykowany ekspres Uniwersalna
Ilość arabiki w mieszance 80%
Mieszanka kaw Tak
Rodzaj Kawa ziarnista
Typ Crema
Waga [kg] 1
Linia Professional Barista
Kraj pochodzenia Etiopia, Kolumbia, Peru, Wietnam
Stopień palenia Średni
Wyczuwalne smaki Karmel, Orzechy
Nazwa WILLIAM'S NATURAL PRODUCTS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Ulica i numer budynku ul. Stawki 2
Kod pocztowy 00-193
Miasto WARSZAWA
Adres elektroniczny [email protected]
Nazwa producenta/importera VASPIATTA

Zostań łowcą okazji
i zapisz się na nasz newsletter!