Dbałość o szczegóły
Dobre garnki stalowe, nawet intensywnie eksploatowane, będą służyć latami w naszej kuchni, ponieważ wysokiej jakości stal nierdzewna 18/10 posiada zwiększoną odporność na występowanie korozji, odkształceń oraz zarysowań. Dodatkowo materiał ten posiada właściwości bakteriobójcze, gwarantując tym samym zdrowe i bezpieczne gotowanie.
Rondelek doskonale sprawdzi się podczas podgrzewania jedzenia dzięki grubemu dnu z wbudowanym dyskiem aluminiowym. Konstrukcja ta zapewnia szybkie nagrzewanie i równomierną dystrybucję ciepła, a w konsekwencji oszczędność czasu oraz energii.
Ścianki rondelka wykonane zostały z grubej warstwy stali, co wpływa na trwałość i wytrzymałość naczynia. Wewnętrzne ścianki garnka nie zawierają nitów, powierzchnia jest gładka i łatwiejsza w czyszczeniu.
Dopasowana pokrywka ze szkła hartowanego powoduje dobre przyleganie do krawędzi naczynia, gwarantując, że jest ono hermetycznie zamknięte, potrawa w środku jest równomiernie ogrzewana, a woda ze składnikami odżywczymi nie przedostaje się poza naczynie. Pokrywka posiada specjalny odpowietrznik, który odprowadza nadmiar pary wodnej na zewnątrz naczynia.
