Trzepaczka marki OXO Good Grips posiada płaską końcówkę z kolistymi elementami, które dokładnie rozdrabniają grudki w sosach. Możesz używać jej, trzymając główkę w pozycji pionowej albo pod kątem, dzięki czemu sosy są gładkie i smakują wyśmienicie. Trzepaczka Oxo nadaje się także do ubijania śmietanki, kremu lub jajek — świetnie zastąpi Ci mikser np. gdy nie masz ochoty rozkładać tego urządzenia. Trzepaczka Oxo Good Grips jest wykonana ze stali nierdzewnej. Posiada długą rączkę zakończoną antypoślizgową, ergonomiczną końcówką z tworzywa sztucznego. Dzięki długiemu uchwytowi trzepaczki możesz używać też do mieszania w wysokich patelniach, garnkach lub miskach. Głowica sięga do brzegów naczyń i dokładnie rozdrabnia pozostające tam drobiny. Trzepaczka Oxo Good Grips została wykonana z bezpiecznych w kontakcie z żywnością oraz pozbawionych BPA materiałów. Są one także trwałe i odporne na wielokrotne mycie w zmywarce.